По време на концерта „Глас към небесата”, състоял се на 16 юни, Мин. Председателя Цв. Цветанов обеща 100 000 лева на Фондация „Безопасни улици от Валя”.  Парите са от Фонд „Безопасност на пътя”, където се събират глобите на провинили се шофьори.

От Фондация „Безопасни улици от Валя” взехме решение вместо да се превеждат парите по сметка на Фондацията, с тях да бъдат изградени обезопасени пешеходни пътеки в някои градове. Пешеходните пътеки ще са в памет на всички загинали деца и ще бъдат направени на места, където до сега пешеходците не са имали възможност за безопасно пресичане. Пешеходните пътеки ще бъдат обезопасени с вертикална сигнализация от двете страни на пешеходната пътека – пътни знаци Д17 – 3 типоразмер 2 клас фолио и  А18 – 3 типоразмер 2 клас фолио, със светофари тип “Бягащ пешеходец“ и с изкуствени неравности за ограничаване на скоростта. Боята, която ще бъде използвана е с високо качество и трайност.

Първите пешеходни пътеки ще бъдат направени  в градовете Бургас, Варна, Русе, Плевен, Петрич, Симеоновград, Асеновград, Раднево, Костинброд, а след това и във всички Областни градове. Всички пътеки трябва да са готови за първият учебен ден.

Напомняме Ви, че очакваме да има сирени за първият учебен ден във всички областни градове, призоваващи водачите към спазване на правилата, както и в памет на всички деца, за които първия учебен ден няма да се състои. Сирените ще звучат с помощта на Областния управител на Бургас  К.Гребенаров.

На 17 септември, в София, ще бъде гледано на трета инстанция делото за смъртта на Валя!  

Leave a Reply

Коментари