Председателят на Фондация “Безопасни улици от Валя” Мария Димитрова е номинирана за “Бург на годината 2013”

Мария Димитрова

Кой е най-достойният бургазлия? Изберете в престижната кампания на „Радио 1” и “радио MIXX” “Бург на годината 2013”.
За признанието на съгражданите си в благородната надпревара за четиринайста поредна година застават най-заслужилите за развитието или популяризирането на града бургазлии.

Тази година е включена и нова категория – “Завърнали се младежи”. Отличието на ще бъде връчено на млади хора от Бургас, учили или работили извън родният град, завърнали се отново и допринасящи за развитието му със своите свежи знания и нова енергия.

 Вижте номинираните за престижната статуетка:
Мария Димитрова, учредител на “Безопасни улици от Валя” – за изключителен принос за безопасността по пътищата, повишаване културата и толерантността на водачи и пешеходци през изминалата година.

Весела Йорданова и екипът на Дирекция “Култура, маркетинг и ПР” – за засилване ролята на изкуството като двигател в процеса на развитие на града и хората чрез Фестивала „Включи града”.

Проф. Стефан Чапкънов – създател и дългогодишен ръководител на Фолклорен ансамбъл “Странджа”. Като негов главен художествен ръководител и диригент в продължение на 43 години – за съхраняване и популяризиране на българското в Бургас и по света.

Петър Алексиев, основател на Детски футболен клуб “Звездичка”. За пробуждане на така необходимият спортен дух и здравна култура на бургаските деца , за развиване на масовия футбол в България.

Сдружение “Хамалогика” – за разкриване потенциала на Бургас, провокиране участието на гражданите в неговия живот, създаване на различен поглед върху градското пространството.

Иван Марков – За поредното голямо постижение в областта на спорта – сребърен медал на Световното първенство по вдигане на тежести в Полша  тази година.

Сред отличените през годините са певицата Тони Димитрова, проф. Петко Чобанов, неврохирургът д-р Николай Недев, Семир Абумелих, Георги Калоянчев, шампионът по бокс Денислав Суслеков, Димитър Николов – 2 пъти, Рафи, Мари Славова, световна шампионка по брейк – най-младият носител на статуетката.

Кампанията „Бург на годината” се реализира със съдействието на „Очна болница Бургас” , Архитектурно бюро „Декор Дизайн и Община Бургас .
Гласуването е до 6-ти декември на тел 056/860-860, e-mail: burgas@radio1.bg, във Фейсбук: facebook.com/ , Скайп: radiomixx92.9. Тя е отворена и за вашите предложения за заслужили бургазлии.

По традиция победителите ще бъдат обявени на празника на Бургас6-ти декември.

 

Leave a Reply

Коментари