Safety on the streets Uncategorized До медиите в България

До медиите в България

знак-внимание214-290x290

На 25 юли в България са загинали 8 човека, 30 са ранените, от които един е с опасност за живота…

Някой може да си помисли, че участваме в някаква война или у нас е имало терористичен акт, но истината е съвсем друга. За съжаление реалността никак не е добра, дори може да се каже, че е ужасна, защото по статистика, всекидневно в България, следствие на ПТП загиват средно по двама човека, а други 20 са ранени, а много от тях остават инвалиди за цял живот. Само от началото на годината до днес имаме с 55 загинали в повече, от колкото за същия период от предната година!

Много хора, които са живели в чужбина са виждали какво се прави там като превенция. Едно от нещата, които правят веднага впечатление са всекидневните излъчвания по медиите на клипове свързани с това. Статистиката у нас показва, че когато медиите масово отразят поредната зловеща катастрофа или поредната масова акция на КАТ, през следващите няколко дни се забелязва спад в произшествията. При това положение във всички нас остава учудването защо нашите медии не излъчват постоянно такива клипове. Нямат възможност да изработят такива? Нямат свободно ефирно време? Не им се плаща за това? Или просто не са наясно със сериозността на проблема?

От две години ние имаме изработени няколко видео и аудио клипа, с помощта на една регионална медийна група, които така и не видяха бял свят. Т.е. не се излъчват по никоя медия. А ги бяхме предложили на някои медии и на няколко продуцента.

Уважаеми госпожи и господа собственици, генерални директори и управители на медийни групи, телевизии и радиа,

Предоставяме Ви тези клипове и очакваме от Вас да се отнесете сериозно към този проблем и да помогнете България да се откъсне от незавидното първо място в Европа по пътни инциденти! Надяваме се, че ще намерите мъничко свободно място във вашия ефир и ще станете наши партньори в борбата за безопасни улици! Ние от Фондация „Безопасни улици от Валя“ ще сме винаги на Ваше разположение, когато имате нужда от нас, дори и с идеи, ако решите да направите Ваши клипове на тази тема!
Може да гледате и да изтеглите клиповете тук:
http://safetyonthestreets.com/приказка/clips/