Изх. № 19/10.10.2015

 

 

 

До Димитър Николов Николов – ПП “ГЕРБ“,

До Евгений Николов Мосинов – ПП “БСП“,

До Бойко Георгиев Миразчийски – ПП “НСФБ“,

До Милчо Лазаров Добрев – ПП “Движение Напред България“,

До Камен Димитров Сейменлийски – Коалиция „АБВ за Бургас“,

До Нела Николова Иванова – ПП “Глас народен“,

До Андреан Киров Георгиев – ПП “Движение демократично действие“,

До Иван Георгиев Иванов – ПП “Атака“,

До Сергей Стоянов Елфимов – ПП „Движение за радикална промяна на Българската пролет“,

До Георги Йорданов Желязков – ПП “Национална републиканска партия“,

До Цветан Георгиев Харизанов – ПП “Нова алтернатива,

 

До местните ръководства на всички политически партии, участващи в изборите,

 

До всички кандидати за Общински съветници

 

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

 

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ/ГОСПОДА,

 

Остават две седмици до деня, в който гражданите на град Бургас ще се отправят към урните и ще изберат кой ще управлява града през следващите 4 години. Обръщаме се към вас в качеството ви на кандидати за бъдещи управленци, с молба да ни отговорите на някои наболели въпроси, свързани с безопасността на движението в нашия град и мерките, които вие бихте предприели.

 

Въпреки, че в Бургас показателите са по-добри от много други градове в България, статистиката за нашият град през последните години показва завишаване на пътните инциденти и броя на пострадалите. Само тази година, до края на м. Септември, загиналите пешеходци са 50% от всички загинали при катастрофи в града. За сравнение, в другите големи европейски градове – не надхвърля 15%!!!

 

Прави впечатление и увеличаващият се брой произшествия завършили с преобръщане на автомобила извън пътното платно или с удар в крайпътно съоръжение, като за миналата година техния брой е 114!!!

 

Като организация, чиято дейност е пряко свързана с повишаване на безопасността на движението и основна грижа е живота и здравето на хората, молим да ни запознаете с ангажиментите, които Вие поемате към гражданите на Бургас и да коментирате какво конкретно ще направите по следните въпроси, свързани с безопасността по улиците и достъпната градска среда:

 

  1. Как ще решите проблема с хилядите неспазващи правилата за престой и паркиране и най-вече по тротоарите и в какви срокове?
  2. Ще продължите ли започнатата през последните години политика на отрязване на възможностите за пресичане на улици, по вече създали се основни пешеходни маршрути на хората?
  3. Как ще се справите с масовото неспазване на ограниченията на скоростта в града?
  4. Какво ще предприемете за обособяването на ЦГЧ и жилищните комплекси и квартали като безопасни и спокойни райони?
  5. Градовете в България са с най-много автомобили на глава от населението в Европа и броят им продължава да расте. Какви ще са вашите мерки?
  6. Какви, според Вас, трябва да са следващите проекти в Бургас във връзка с безопасността по улиците и достъпната градска среда?

 

Безопасността на движението е резултат на съвместните усилия на много институции, органи и организации. Затова искаме да разберем вашите виждания и конкретни действия, които ще предприемете за намаляване броя на човешките жертви по улиците на нашия град.

 

Очакваме Вашите отговори.

 

 

 

10.10.2015

Гр. Бургас                                                          С УВАЖЕНИЕ:

                                             Мария Димитрова

ФОНДАЦИЯ „БЕЗОПАСНИ УЛИЦИ ОТ ВАЛЯ“

 

Оригиналът на писмото може да видите тук: Отворено Писмо Бургас

Comments are closed.

Коментари