Safety on the streets Uncategorized Велошествие в Европейския ден без автомобили- 22 септември

Велошествие в Европейския ден без автомобили- 22 септември

Покана за велошествиеВъв връзка с края на Европейската седмица на мобилността и кампанията на Европейската комисия за популяризиране на обществения транспорт, колоезденето и ходенето пеша под мотото „Чист въздух – ти си на ход“, ние от Сдружение „SOS-ПТП“, Фондация „Безопасни улици от Валя“ и Клуб „Безопасни улици“ на  Европейският ден без автомобили 22 септември – организираме Велошествие в град Бургас за  популяризиране на алтернативните форми на предвижване в градски условия. Целта е  отговорните институции да създават все повече условия за алтернативите на автомобила, а призивът към  водачите на МПС е да започнат да приемат велосипедистите като равноправни на тях участници в движението.

Призоваваме и всички родители с малки деца, майки с детски колички, възрастни   и хора с двигателни проблеми, които изпитват трудности с предвижването си в града, да се съберат на кръговото кръстовище на хотел „Мираж“  в 16:30ч., за да споделят проблемите, свързани с безопасното им предвижване.

На среща между организаторите на  Велошествието и на „Писта Бургас 2013“, което ще се проведе на същия ден се постигна споразумение да се призоват хората от  публиката да отидат с алтернативен транспорт на ралито- велосипед, пеша или градски транспорт, след което да  се включат  във Велошествието.

Шествието ще се проведе по следния маршрут:

–          Начален час 16:00ч.

–          Старт  на  входа на Морската градина пред Пантеона- Ул. „Адам Мицкевич“- Бул. „Демокрация“- Бул. „Стефан Стамболов“-  Кръгово кръстовище на хотел „Мираж“- Кръгово кръстовище на входа на град Бургас- Кръгово кръстовище на хотел „Мираж“-Бул. „Стефан Стамболов“- Бул. „Демокрация“- Ул. „Адам Мицкевич“‘

–          Финал пред Пантеона.

КЪМ СЪБИТИЕТО–   22 септември- ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ- Бургас!

Напомняме, че на 22 септември България празнува ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА и е желателно присъединилите се към велошествието да носят националния флаг!

Leave a Reply