Safety on the streets Uncategorized “Бург на годината” 2013

“Бург на годината” 2013

НоминираниПетър Алексиев е новият “Бург на годината”, а Левон Манукян е  първият носител на приза  “Завърнали се младежи” – новата категория в традиционната кампания на Радио 1 и радио Микс.

 

 

 

Изключителна спортсменска постъпка направи председателят на ДФК “Звездичка” по време на официалната церемония – той застана зад каузата на фондация  “Безопасни улици от Валя” и даде  статуетката на  Мария Димитрова.  Петър Алексиев сподели наградата “Благодаря на всички, които ме подкрепихя, това за нас е поредно признание, подкрепям и останалите номинирани и изцяло заставам зад нашите приятели от фондацията ”Безопасни улици от Валя”,  аргументира  джентълменската си постъпката   Петър Алексиев.
Основателят на футболен клуб “Звездичка” победи с безпрецедентен вот от над 4300  гласа.  Изключителна подкрепа от своите съграждани получи и  Мария Димитрова, Председател на  фондация “Безопасни улици от Валя”, която водеше през цялото време  в гласуването в социалната мрежа.

Благородната надпревара обедини  бургазлии, които решиха да участват активно в кампанията за най-достоен свой съгражданин и тази година бройката на гласуващите достигна  10  000 гласа.  По време на кампанията граждани излъчиха и номинацията на Ваня Христова, областният координатор на Фондация “Искам бебе” за Бургас.   Сериозна подкрепа в телефонното гласуване получи проф. Стефан Чапкънов,  най-много гласове на електроната поща събра Иван  Марков, а Весела Йорданова поведе в смс гласуването.
Левон Манукян е първият носител на приза  “Завърнали се младежи” – новата категория в най-престижната бургаска кампания “Бург на годината”.  За исторически първи път тази година отличието се връчва на млади хора от Бургас, учили или работили извън родния град,  които са  се завърнали  отново и допринасят за развитието му със своите свежи знания и нова енергия.
В новата категория номинации получиха Саид Хамаме и Зоя Стоянова, Живко  Бъклев, д-р Константина Кънчева и Левон Манукян. Бургазлии заложиха на таланта и вдъхновението на композитора и диригента  –    32 годишния Левон Манукян.  Той спечели с вот над 1100 гласа. Сериозна подкрепа получиха и останалите участници, а по-малко от 200 гласа не достигнаха на д-р  Кънчева да се пребори за приза.
На официална церемония в залата на художниците управителят на Радио1 и радио “Микс” Красимир Димитров  връчи престижната награда на победителите в присъствието на кмета на Бургас г-н Димитър Николов, официални лица и гости.

Мария ДимитроваМария Димитрова благодари на Петър Алексиев и  заяви, че този жест е  достатъчно показателен за това как един млад мъж иска да се бори за  справедливото, достойното и етичното. “Надявам се на неговата подкрепа в нашите инициативи. От все сърце му благодаря, както и на всички бургазлии, защото всеки един глас за нашата кауза е поклон пред паметта на нашите деца”

Кампанията “Бург на годината” съществува от 1999 г. Призът се връчва за принос в развитието и популяризирането на Бургас. Сред отличените през годините састроителните предприемачи братя Диневи, ректорът на БСУ проф. Петко Чобанов, неврохирургът д-р Николай Недев, общинският съветник Семир Абумелих, шампионът по бокс Денислав Суслеков, големият актьор Георги Калоянчев. Двама певци са печелили наградата – Тони Димитрова  и Рафи  през 2012 година. В историята на кампанията има и личност с две статуетки – това  е  Димитър Николов – веднъж преди и веднъж след като стана кмет на града ни. Най-младият носител на статуетката е Мари Славова, световна шампионка по брейк.

Наградата

Leave a Reply