Safety on the streets Uncategorized ЕДИН ПЪТ ЖИВОТ

ЕДИН ПЪТ ЖИВОТ

12311295_172217856461793_6508833205303855570_n

„ЕДИН ПЪТ ЖИВОТ“

Пътищата в живота ни и живота в пътищата ни. Необятен простор от емоции и асоциации. Колоритна съвкупност от предизвикателства и задължения. Неразривна сплав от вяра, мечти, отговорност, любов.
Кампанията „Един път живот“ е творчески поглед върху тежката битка, която водим сами със себе си. Войната по пътищата. Пътища, които, в пряк и преносен смисъл, създаваме или избираме сами. В търсене на щастието, достигане на върхове, дори и като опит за бягство. Все по- често дългоочаквани пътувания завършват вместо в прегръдките на любимите хора, у дома, в непланирана и неравностойна среща със смъртта. Промяната към по-добро, към по-безопасни улици, към съхраняването на живота и здравето ни на пътя, зависи от всеки един от нас. Наше е задължението да възпитаваме отговорността и толерантността у децата си. Персонална е задачата да излезем от ролята на хленчещи консуматори и да се превърнем в активни създатели на нов вид поведение по пътищата.
Емблематични, успешни, енергични, амбициозни , смели, дейни, щастливи, влюбени, дръзки. Личности, които печелят медали, достигат върхове, създават светове. С един замах. Лидери в настоящето и архитекти на бъдещето. Пламен Константинов, Магърдич Халваджиян, Хорхе Букай, Александра Сърчаджиева, Цветан Соколов, Ники Кънчев, Ернестина Шинова и Андрей Слабаков, Мария Георгиева, Владислав Стоянов, Деси Бакърджиева, Христо Мутафчиев. Хората, които отварят вратите на семейния, личния и професионалния си живот, споделяйки своите пътища.
„Един път живот“ е не просто благотворителен календар за 2016- та година. Тази кампания има за цел да обедини обществото ни в битката за живота на пътя. Така, както по своему всеки един от участниците в проекта е обединител. Целта ни ще бъде постигната не просто при позитивна промяна в статистиката на убитите и ранените по улиците. Ще считаме мисията си за успешна при регистрирането на ново, различно, отговорно присъствие и отношение на пътя от всеки един участник в движението.
Цената на календара е 10 лв., а приходите от продажбата са предназначени за нови пешеходни пътеки, освежаване на вече съществуващи такива, изграждането на детски площадки за обучение по пътна безопасност. Автор на кампанията е Калина Крумова, партньор по реализирането на целите- Фондация „ Безопасни улици от Валя“. Сътрудничество, което пета поредна година интензивно налага нови проекти за пътна безопасност в България.
„Един път живот“ се реализира с високия професионализъм и съпричастност към каузата на един от най-успешните фотографи в България- Костадин Кръстев- Коко.
Инициативата стартира на 09.12.2015г, вторник, с представяне на „Един път живот“ в сградата на Народното събрание. Любезен домакин на събитието е Гроздан Караджов, председател на комисията по транспорта, информационните технологии и съобщенията. Художествената част на проекта ще гостува в Парламента под формата на изложба до 19.12.2015 г.

Заявете сега желаната от Вас бройка календари от ТУК