Safety on the streets Uncategorized Протест срещу “правомерното” пресичане

Протест срещу “правомерното” пресичане

cover

На 04.10.2016г. от 11:30 в гр. София, на пешеходната пътека при Софийския университет „Св. Климент Охридски“ находяща се на бул. „Васил Левски“ митинг и демонстрация на правомерно заемане на позиция за законно пресичане на пешеходна пътека тип „зебра“ и ще направим публично изявление по повод:

  1. Становище на Висшия адвокатски съвет по тълкувателно дело на ВКС, което беше поискано от председателя на съда, правосъдния министър и главния прокурор, което гласи, че : „пешеходецът няма абсолютно право при пресичане на пешеходна пътека.“

Предимството гарантирано от закона е налице единствено, ако човекът е застанал на „зебра“ правомерно и е съобразил пресичането си със скоростта, посоката на движение и отстоянието на приближаващия автомобил.

  1. Решението на Висшия съдебен съвет (ВСС), че пешеходците нямат абсолютното право да пресичат на пешеходна пътека.

14469609_864027150401492_4180344662619037893_nКАНИМ ВИСШИТЕ МАГИСТРАТИ ДА НИ ДЕМОНСТРИРАТ : „КАК ДА ЗАСТАНЕМ НА ‚ЗЕБРАТА‘ ПРАВОМЕРНО ЗА ДА ПРЕСЕЧЕМ ЗАКОННО ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА?“

И ПО-СПЕЦИАЛНО ДА ПОКАЖАТ КАК СЕ ПРАВИ ТОВА НА ДЕЦАТА, ИНВАЛИДИТЕ, ВЪЗРАСТНИТЕ И ТРУДНОПОДВИЖНИТЕ ХОРА.

Ще оповестим и ответните действия на гражданските организации и техните съмишленици, които ще са далеч по-радикални отпреди.

В кръга на шегата, въпреки че положението е повече от плачевно си носете:

  • Радари за измерване на скоростта на колите;
  • Мигачи;
  • Палки и други пособия за подаване на сигнал към водачите, че ще пресичате;
  • Други джаджи с цел сигнализиране на желанието да пресечете.