Приказка

Safety on the streets Приказка

В една малка и красива страна, наречена България, в едно мило и добро семейство, през един студен мартенски ден, точно в началото на пролетта се родило момиченце.

Родена от голяма любов, тя била красива като ангел – кръстили я Валентина.

Живеели весели, доволни и честити цялото семейство- мама, татко, батко и Валя. Всеки ден за родителите бил празник, защото и двете им рожби били най-добрите и мили деца, които можели да си пожелаят. Къщата им кънтяла от песни, смях и веселие. Много приятели имала Валя и всеки ден децата се чувствали щастливи и спокойни под зоркия, но нежен поглед на мама Мими.

Пораснала Валентина. Станала девойка за чудо и приказ. Решила, че е достатъчно голяма за да отмени майка си в грижите и сама започнала да се грижи за себе си и за другите. В огромното и любящо сърце имало място за всичките и приятели, а добротата й пръскала искри навсякъде, където минела.

Разбрала майка й, че малкото й момиченце е вече голямо и може да се справя само с трудностите, а и знаела, че е научила дъщеря си да живее по Божиите и хорските закони и само се молила Господ да я пази. Цъфнала Валя като розова пъпка. Всичко около нея цъфтяло и светът изгляждал толкова красив – като вълшебна приказка…

Но, злото дебнело, не спяло, чакало удобен момент за да помрачи радостта на доброто семейство…

През един юнски ден, втория от лятната ваканция, зла вещица с лъскава и бърза кола, отнела живота на 12-годишната Валя. Паднал скършен нежният ангел на черната земя, облян в кръв и майчини сълзи…

НО СТАНАЛО ЧУДО!

Политнала чистата детска душа в сините небеса и стигнала до златни порти. Там я посрещнал красив, белобрад старец и й рекъл:

-Не страдай, чедо мое, а се възрадвай, че о време те спасих от мъките и греховете земни! Сега си при мен, твоя Отец и истинския ти живот сега започва. Ти беше родена в любов и любов ще раздаваш. Има много страдащи души, които трябва да утешиш! Има много хора, които трябва да спасиш!

Усмихнала се Валя, хванала Господ за ръка и литнала в райските градини…

На третия ден, се хванала Валя на работа, а работата много… С любимите си хора от земята, започнала да прави чудеса…

Първо създали Инициатива „Червена пътека”. След това- Фондация „Безопасни улици от Валя”, защото не искала повече да загиват невинни души по пътищата и зли сили да отнемат нехайно живота им.

Всичко с лекота успяла Валя да свърши, защото нейната душа била кристална и чиста и добрите й дела и името й тепърва ще кънтят на долната земя. Такъв е животът на ангелите, отдаден на хората и доброто. Затова ще бъдат благословени имената им, както това на 12-годишната Валентина!

Приказката тук не свършва, това е само НАЧАЛОТО…

 

Фондация “Безопасни улици от Валя”

подкрепя европейската гражданска инициатива

“30км/ч- Да направим улиците приятни за живеене!”

30kmh-coloured-e1346495642439