Минали инициативи

Safety on the streets Минали инициативи

Crossing guards и сирени в Бургас    

Фондация „Безопасни улици от Валя”, съвместно с Община Бургас поставят начало на инициативата за осигуряване на безопасно пресичане на учениците по пешеходните пътеки в гр.Бургас. 

 

15 септември е началото на учебната година в страната и по традиция на този ден  МПС- тата се движат през целия ден с включени фарове.  Ние считаме, че това не е достатъчно да ангажират вниманието на водачите  към най-беззащитните участници в движението по улиците – нашите деца. Поводът  да настояваме, в този ден,  да се включат сирени е чрез звуковия сигнал да повишим сензитивността на водачите към другите участници в движението – пешеходците, както и да почетем паметта на хилядите деца на България, които на този  ден няма да прекрачат училищния праг, защото са станали  жертви на „войната по пътищата” .

 

Фондация „Безопасни улици от Валя” има за цел да работи за промяна на обществените нагласи с оглед изграждане на непримиримост към нарушителите на правилата за движение по пътищата, които застрашават живота и здравето на хората – пешеходци и водачи.

 

Очакванията ни са да получим подкрепа от  гражданите на гр. Бургас, в качеството им на отговорни водачи на МПС, които спазват Закона за движение по пътищата,  не само в първия учебен ден, но и през останалите 364 дни от годината. Разчитаме на медиите да дават гласност на нашите каузи и инициативи за опазване на живота и здравето на хората

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Може да видите повече снимки от тези и други минали инициативи в нашата Фотогалерия, където са използвани снимки от всички медии:

http://safetyonthestreets.com/фотогалерия/